Skip to content
Bevalling / Spoedeisend 24/7: 071 – 200 15 45

Hoewel we op de televisie vaak alleen maar bevallingen zien die op bed plaatsvinden zijn er zoveel meer mogelijkheden om te bevallen. Hoe je wilt bevallen is aan jou. Probeer tijdens de bevalling zoveel mogelijk houdingen af te wisselen, maar kijk wat jij de prettigste houding vindt. Zo kun je er voor kiezen om staand, zittend op een baarkruk in een bad te bevallen. Voor alle houdingen van bevallen zijn wij opgeleid om te begeleiden.

Bevalbad

Het bevalbad

Zowel in het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp als in het Geboortehuis Leiden is er een beval bad aanwezig.  Als het bad vrij is en je hebt geen medische indicatie voor een ziekenhuis bevalling, kun je hierin je weeën opvangen, maar je mag er ook in bevallen.
Wil je thuis bevallen, dan kun je een bad huren. Belangrijk is wel dat het bad in de directe omgeving van een bed staat. Zoals je op de foto ziet, kan het ook in de huiskamer zijn, waarbij de eettafel als bed dient.

Je kunt een bevalbad huren via deze link. Maar op internet kun je ook andere sites vinden om bevalbaden te huren of eventueel te kopen.

De CUB

CUB is een afkorting van ‘Comfortable Upright Birth’ en is ontwikkeld door Cass McNamara, een verloskundige uit Engeland. De CUB is een fijne, comfortabele, opblaasbare ondersteuning, die lijkt op een poef, speciaal ontworpen om vrouwen te helpen bij een natuurlijke bevalling.
De CUB kan je op verschillende manieren gebruiken, zowel tijdens de ontsluiting als tijdens het persen.

De CUB is te huren bij BellyBuddy in Leiden

Baarkruk

De baarkruk

Je gebruikt de baarkruk pas op het moment dat je mag gaan persen. Je benadert de baarkruk vanaf de achterkant en hurkt als het ware neer. De baarstoel geeft ondersteuning aan je benen, wat fijn is, want dan kan je al je kracht gebruiken om je kindje op de wereld te zetten. Daarnaast helpt de zwaartekracht een handje mee.

Wil je thuis bevallen kun je de baarkruk huren bij de Vegro

Zoeken