Skip to content
Bevalling / Spoedeisend 24/7: 071 – 200 15 45

Eerste controle

Tijdens ons eerste gesprek, die ongeveer 50 minuten duurt, zullen we jullie allerlei vragen gaan stellen. Dit zijn de vragen uit de vragenlijst die jullie bij het inplannen van de afspraak in de mail hebben gekregen en hopelijk ook over na hebben gedacht. Deze gaan onder andere over jouw gezondheid en die van je partner, en eventuele eerder doorgemaakte zwangerschappen en bevallingen. Verder willen we graag weten of er aangeboren afwijkingen en/of ziektes in de beide families voorkomen. Dit geeft ons een zo goed mogelijk beeld van de eventuele extra controles die uitgevoerd moeten worden tijdens de zwangerschap voor jou en je baby.

Ben je al een keertje bevallen is het prettig, als je nog niet bij ons bekend bent, gegevens van eventuele vorige zwangerschappen en bevallingen mee te nemen.

Tijdens de eerste controle zullen we je ook informeren over de  onderzoeken die mogelijk zijn in de zwangerschap naar eventuele syndromen en aangeboren afwijkingen, mocht je hier meer over willen weten.

Vervolgcontroles

We geven zorg op maat, dus samen kijken we hoe vaak je bij ons langs komt. Tijdens elke controle wordt de groei van de baarmoeder gecontroleerd, meten wij je bloeddruk en vragen hoe het met je gaat. Natuurlijk luisteren wij ook naar het hartje van de baby. Dit is vanaf 12 weken mogelijk met de doptone. Op verschillende momenten in je zwangerschap zullen we bepaalde onderwerpen bespreken, maar je mag altijd vragen stellen. Vergeet niet om je vragen thuis op te schrijven. Of als de vragen niet kunnen wachten, zijn we ook elke werkdag te bereiken op het telefonisch spreekuur van 09.00u tot 12.00u.

Zoeken