skip to Main Content
Bevalling / Spoedeisend 24/7: 071 – 200 15 45
Corona en standpunt vaccinatie (update 22-4-2021)

Samen proberen we nog steeds het Coronavirus terug te dringen.
In onderstaand bericht nog even een update omtrent de maatregelen.
Ook is er een nieuw standpunt verschenen m.b.t alle zwangeren om zich te laten vaccineren wanneer zij een oproep krijgen.

Het dringende advies is om bij bezoek aan de praktijk een mondmasker te dragen. Wij zullen een (medisch) mondmasker dragen bij al het contact <1.5 meter in de zwangerschap, bij de bevalling en in de kraamperiode.  

Bezoek de praktijk niet bij:

  • Verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn)
  • Hoesten
  • Benauwdheid
  • Verhoging of koorts
  • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)
  • Extreme vermoeidheid
  • En/of een huisgenoot met bewezen covid-19 en/of als je in quarantaine zit

Twijfel je of heb je andere klachten? Neem gerust telefonisch contact met ons op.
Laat je testen bij klachten: bel 0800-1202. Ben je positief? Laat het ons weten.

SPREEKUUR
– Draag een mondmasker.
– De eerste controle en nacontrole zijn in principe telefonisch, tenzij anders met je besproken. Alle andere afspraken zijn op de praktijk.
– Kom bij voorkeur alleen naar de afspraak, of met uw partner (met mondmasker). Anderen/kinderen mogen helaas niet komen. Houd afstand van anderen en kom op het afgesproken tijdstip naar de praktijk. Was je handen of reinig ze met handalcohol bij binnenkomst. We voorkomen uitloop altijd graag, maar het is nu belangrijk dat de wachtkamer niet te vol raakt. Laat het ons even weten als je verwacht meer tijd nodig te hebben.

– In een code oranje land geweest? 
Het landelijk advies is dan om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Heb je in die tijd een afspraak bij ons staan of heb je zorg nodig? Laat het ons dan weten!


DE POORT
– Partners (met mondmasker) zijn welkom bij alle echo’s. 
Voor de echo’s gelden verder dezelfde regels als bij ons: je bent klachtenvrij en zit niet in quarantaine. Neem contact op met
de Poort als je twijfelt of je afspraak moet verzetten. 
Poortpret
is geopend.

SCAL
– Bloedafname op afspraak. Er zijn meer locaties geopend, maak online een afspraak.

SPOED / BEVALLING
– Indien een (huis)bezoek nodig is en er sprake is van een (waarschijnlijke) besmetting met het coronavirus zal je bezocht worden door ons, met extra beschermende- en isolerende kleding. Bij milde coronaklachten of bij koorts zonder duidelijke oorzaak zullen wij je ook bezoeken met beschermende middelen.
– Er mag tijdens de bevalling maar één persoon mee naar het ziekenhuis. Er mag niemand in de familiekamer van het ziekenhuis wachten op de geboorte van jullie kind. In de verloskamer hoeven jij en je partner geen mondmasker te dragen, daarbuiten wel. Indien je partner (of iemand anders die bij je bevalling zal zijn) coronaklachten heeft, mag hij/zij helaas niet bij de bevalling aanwezig zijn, tenzij hij/zij al getest is en negatief blijkt. Bij lichte klachten mag dit in de thuissituatie wel als er een mondmasker gedragen wordt.

KRAAMPERIODE
– Tenminste één fysieke visite voor onder andere de hielprik, verder telefonisch. Natuurlijk komen we laagdrempelig langs als dit nodig blijkt te zijn.  Stel ons op de hoogte als er gezondheidsklachten aanwezig zijn in jullie gezin. 
– De gehoortest vindt plaats in het CJG. 

VACCINATIE
– Zie hier het actuele (22-4-2021) standpunt ‘vaccinatie tegen COVID-19 rondom zwangerschap en kraambed.
Inmiddels wordt het aangeraden alle zwangeren te vaccineren als je een oproep krijgt.

– Hier kun je veel gestelde vragen lezen. 

Zoeken