Skip to content
Bevalling / Spoedeisend 24/7: 071 – 200 15 45

De bevalling is achter de rug. Jij en je kindje gaan nu de kraamperiode in.

De eerste 10 dagen na je bevalling heet de kraamperiode. In deze periode ondersteunen en begeleiden de verloskundige en de kraamverzorgende jou en de rest van je gezin om jullie een goede start te geven. De kraamverzorgende doet controles, geeft ondersteuning bij de voeding en zorgt voor rust en regelmaat. Je krijgt informatie over de verzorging van de baby, zodat je aan het einde van de kraamtijd zelf de baby kan verzorgen.  Wij zijn medisch eindverantwoordelijk voor de zorg tijdens de kraamtijd. Wij komen een aantal keer langs voor controles bij jou en bij je baby, ook om de hielprik uit te voeren.

Er zijn vrouwen die na de geboorte van een kind op een roze wolk zitten en alleen maar genieten. Toch merken de meeste vrouwen dat het herstellen van een bevalling en het wennen aan een nieuw leven met baby best pittig is.
Meer informatie over de kraamperiode en het herstel erna staat in de folder ‘net bevallen’

Na de kraamperiode dragen we de zorg officieel over aan de huisarts en het CJG (Centrum Jeugd en Gezin).
Met jouw toestemming doen we tijdens de kraamweek alvast een digitale overdracht naar het  CJG met een korte samenvatting van je bevalling en de eerste dagen van de kraamtijd.

Zoeken